Wat is de Performance Manager Chart (PMC)?

De Performance Managment Chart (PMC) is één van de belangrijkste grafieken van Trainingpeaks.

De PMC helpt jou om de balans te vinden tussen conditie, vermoeidheid en vorm.

Dit gebeurd door elke dag de TSS score te verwerken in de grafiek. Met deze gegevens geeft de Performnce Managment Chart inzicht in jouw Chronic Training load (CTL), Acute Training Load (ATL) en Training Stress Balance (TSB).

Door dit alles te plotten in de grafiek geeft de PMC weer wat voor effect jouw training op deze parameters heeft gehad of gaat hebben in de toekomst.

 

Hoe gebruik je de PMC?

De PMC gebruik je bij het monitoren van de trainingen. Je zorgt dat de belasting van de trainingen voldoende is maar niet te extreem. Tevens is ook een zeer handig hulpmiddel bij het vooruit plannen.

Je kan als het ware jouw conditie, vermoeidheid en vorm modelleren in de toekomst om een zo optimaal mogelijk trainingsprogramma op te stellen.

Let hier wel op dat er context omheen moet worden geplaatst. De PMC werkt op basis van jouw TSS score per dag. Het houd geen rekening hoe deze TSS score tot stand is gekomen. Dit kan bijvoorbeeld hoofdzakelijk gebeuren door volume, intensiteit of een combinatie van beide.

Ook houd het alleen maar rekening met de stress score van de training zelf. Heb je een zware werkdag gehad dan zie je dat niet terug in de PMC. Gebruik het dus als hulpmiddel, maar laat je niet sturen door de cijfers alleen.

Performance Mangment chart trainingpeaks

afb 1. Overzicht van een Performance Managment Chart