Wat is de beste Trainer difficulty

Wat is Trainer difficulty? Trainer difficulty past het stijgingspercentage aan wat naar jouw smart trainer gestuurd wordt. Staat de trainer difficulty op 100% dan worden de werkelijke percentages doorgestuurd naar jouw trainer. Staat deze op 50% dan wordt de helft van het stijgingspercentage doorgestuurd. Dit betekent dat Zwift op een 10% klim je trainer verteld om 5% na te bootsen.

 

Maar wat is nu de beste instelling? Dat is een vraag die niet zo simpel beantwoord kan worden en van een paar dingen afhankelijk is.

 

1 - Jouw trainer

Één van de factoren die bepalen wat voor trainer difficulty geschikt is voor jou is jouw trainer. Het gaat hier dan voornamelijk om hoeveel weerstand jouw trainer kan generen. De high-end trainer kunnen vaak 20% of meer. Terwijl andere trainer maar tot 6% gaan. Dit betekent dat 6% het zelfde voelt als bijvoorbeeld 15%. Door de trainer difficulty dan op bijvoorbeeld 50% te zetten kan de trainer weerstand blijven geven als het steiler word.

 

Trainer Difficluty smart trainer

Je trainer difficulty aanpassen kan je helpen in de Zwift wedstrijden of om jouw doelen te bereiken

2 - Route en race

Veel racers op zwift hebben een hoge trainer difficulty voor vlakke races en lage trainer difficulty voor klim races. Zo hebben ze meer versnelling over op lange klimmen en voelen ze beter de veranderingen in stijging op het “vlakke”. Door een lage trainer difficulty haal je de fluctuaties uit de inspanningen en zorg je ervoor dat je kan blijven trappen tijdens de afdalingen.

 

3 - Outdoor doelen

Ben je specifiek aan het trainer voor outdoor doelen. Dan is het natuurlijk goed om specifiek hiermee bezig te zijn. Train je bijvoorbeeld voor een tijdrit. Dan is het niet logisch om je trainer difficulty op 100% te hebben staan en heel de tijd bezig te zijn met schakelen. Je wilt eigenlijk een zo vlak mogelijke inspanning leveren. In dit geval kan je de trainer difficulty naar beneden aanpassen. Richt je je meer op het klimmen, ook outdoor. Dan kan het natuurlijk goed zijn om een hoge trainer difficulty te gebruiken om realistischer te trainen op het omhoog rijden.

 

Kijk dus vooral wat jouw situatie is en pas hierop de trainer difficulty aan.