Wat is ERG mode

ERG mode is een functie op veel indoor trainers die een constante wattage output biedt, ongeacht de trapfrequentie of snelheid van de renner. In plaats van te werken met de traditionele weerstandsniveaus, past ERG mode automatisch de weerstand aan om een bepaald wattage te handhaven, zoals ingesteld door de renner of het trainingsprogramma.

Met ERG mode kan de renner zich richten op het handhaven van een constante wattage output gedurende een training, ongeacht de veranderingen in snelheid, trapfrequentie of vermoeidheid. Dit is vooral handig voor intervaltraining, omdat de renner zich kan concentreren op het bereiken van een bepaalde intensiteit zonder de noodzaak van constante aanpassingen aan de weerstand.

Wanneer een renner bijvoorbeeld een intervaltraining doet met een bepaald wattage-doel, kan de trainer de weerstand automatisch aanpassen om dit doel te handhaven, ongeacht Met welke cadans de renner trapt. Als de renner bijvoorbeeld zijn of haar cadans vertraagt tijdens een interval, zal de trainer de weerstand automatisch verhogen om het doelwattage te behouden.

Over het algemeen kan ERG mode een handige tool zijn voor fietstraining op een indoor trainer omdat het de renner kan helpen zich te concentreren op het bereiken van bepaalde wattage-doelen zonder zich zorgen te maken over het handmatig aanpassen van weerstandsniveaus.